Spring naar hoofd-inhoud

Steun de Zeeuws-Vlaamse voedselproducenten & ondernemers

Door de coronacrisis worden lokale voedselproducenten en door heel Nederland nog steeds keihard getroffen. Bedrijven die normaal gesproken hun mooie waren - zoals brood, groenten, fruit en zuivel - leverden aan de horeca zien met het sluiten van alle restaurants dit voorjaar hun omzet in één klap verdwijnen. De verwachting is dat deze bijzondere tijd nog wel even aanhoudt en daarom blijft steun van de lokale ondernemers broodnodig. 

Voor nu en voor onze toekomst blijft het belangrijk anders na te denken over onze voedselketen. We hebben in Zeeuws Vlaanderen heel veel mooie lokale producten, waarom zouden we ons eten heel de wereld over sturen en het milieu onnodig vervuilen? Steun initiatieven bij jou uit de buurt en doe je boodschappen bij lokale producenten, en hou natuurlijk Support Your Locals Zeeuws-Vlaanderen in de gaten.

Samen helpen we de onmisbare locals deze bijzondere tijd door. Wij pauzeren nu even om ruim baan te geven aan de horeca die weer open gaat, en aan hun leveranciers. We zitten zelf niet stil en kijken alvast vooruit: we zijn er weer voor een mooie vaderdag box (Bestel hier) & andere specials in de nabije toekomst, en we plannen oa kerstpakketten bezorgd aan huis als kado voor iemand anders of als blijk van waardering aan collega's. En dat terwijl je lokale ondernemers ondersteunt. Neem contact met ons op als je interesse hebt via ikdoemee@supportlocalszvl.nl 

 

Over de initiatiefnemers in Zeeuws-Vlaanderen Frederike van Battum & Liet Erpelinck:

"Wij zijn zelf lokale ondernemers. Frederike is eigenaresse van 3 modezaken (Studio Blique) in Terneuzen, Goes en Middelburg. Liet heeft een commercieel adviesbureau en helpt startups. Geïnspireerd door het Amsterdams initiatief van Samuel Levie en met ons eigen netwerk van lokale producenten & ondernemers zijn we aan de slag gegaan met Support Your Locals Zeeuws-Vlaanderen. We vinden het in deze bijzondere tijd belangrijk iets extra’s bij te dragen aan de streek waar we met veel plezier wonen." 

 

Hoe kun jij helpen? 

Bestel een box vol met lekkere verse Zeeuws-vlaamse eet- & drinkwaren voor bijvoorbeeld vaderdag, of meld je aan als je een boer of producent bent en mooie producten wil aanbieden voor een van onze boxen / kerstpakketten via IKDOEMEE@SUPPORTLOCALSZVL.NL. 

Iedereen kan ambassadeur zijn van deze campagne! Deel onze berichten, maak je buren en familie enthousiast, of je collega’s die thuis aan het werk zijn. Zo helpen we elkaar!

De landelijke campagne is een initiatief van Support Your Locals Amsterdam en Food Cabinet en wordt gedragen en gesteund door een groeiend netwerk van voedselproducenten in Nederland en supporters die helpen zo veel mogelijk mensen te bereiken met deze boodschap. Samuel Levie en Miljuschka Witzenhausen zijn ambassadeur van de campagne. Kijk ook op Miljuschka’s website voor recepten en inspiratie.